KUNST

Bij eet-, drink- en kunstlokaal Vooraf en Toe is er elke twee maanden een nieuwe expositie te zien. Het geëxposeerde werk is gemaakt door uiteenlopende kunstenaars. Van gevestigde illustratoren tot opkomende kunstcollectieven. Bij elke expo organiseren we een opening waar iedereen welkom is om de taal van kunst, eten en drinken met elkaar te vieren. Houd onze social media on deze kunstpagina in de gaten voor nieuwe exposities of openingsborrels.

Wil je een kunstwerk kopen? Of ben je benieuwd wat de voorwaarden zijn om hier te komen exposeren? Stuur een mailtje en dan zullen wij die zo snel mogelijk beantwoorden.Voor alle kunst gerelateerde vragen kan je een mail sturen naar .
Nu TE ZIEN: HART, HOOFD EN HAND

Nu TE ZIEN: HART, HOOFD EN HAND

November 14, 2022

http://maaikehelene.com

Maaike Duijvekam, Oegstgeest 1995, afgestudeerd lederwarenmaakster - ontwerpster en maakster van de tassen onder de naam Maaike Hélène.

Haar fascinatie voor details en passie voor vakmanschap zijn verweven in haar werk; elk exclusief stuk is ontworpen met accenten van haar eigen persoonlijkheid en die van haar omgeving.

De collectie zoals deze nu is, bestaat uit een klein aantal ontwerpen waarvan de basis is ontstaan in haar afstudeercollectie. Een volledig zwarte collectie waarin het statige en sierlijke, het donker en licht, en het harde en kwetsbare samenkomen. Zij streeft naar tijdloos vormgegeven kunstwerken die draagbaar zijn en de kracht van eenvoud onderstrepen. Een tassencollectie zonder seizoenen. Ieder stuk wordt door Maaike zelf vervaardigd en krijgt een naam; een familie die zich af en toe uitbreidt en soms ook even niet. Het leer wordt passend per tas zorgvuldig uitgezocht en met aandacht en geduld vervaardigd wat ieder stuk uniek maakt. De merknaam is nergens terug te vinden in of op een tas, in plaats daarvan dragen alle tassen als signatuur een gouden ringetje, net als Maaike.

Haar werk is te zien geweest op beurzen, waaronder Meesterlijk (Amsterdam), Masterly; the Dutch in Milano (Milaan) en Design District (Rotterdam). Haar naam werd onder andere genoemd in het Leidsch Dagblad, NRC en op de Designer Profile Page van The British Vogue.

EPITOME VAN ALLERHANDE

EPITOME VAN ALLERHANDE

September 8, 2022

http://bobmollema.nl

Bob Mollema, Bennekom 1990, werkt als illustrator, kunstenaar en muzikant. Hij werkt vooral aan grote projecten waarin menselijkheid, absurditeit, verlangen en oneerlijkheid centraal staan. Deze elementen vormen een cocktail die resulteert in kritische, soms humoristische, illustraties die aan het denken zetten. Door zijn brede interesses snijdt hij verschillende thema’s aan en maakt ze tot de zijne. Een terugkerend thema is het archaïsche Europa en de manier waarop mensen geestelijk met de natuur omgingen.

Hun manier van leven met de natuur is iets wat hij inspirerend vindt en probeert over te brengen op zijn publiek door middel van zijn kunst. Hij doet dit door de vaak naïeve en pure stijl van de archaïsche volkeren in zijn kunst te verwerken. Hij werkt voornamelijk met grafiet en gum omdat de ruwheid, het toeval, de foutenmarge & het analoge aspect aansluiten bij zijn zoektocht naar puurheid en authenticiteit. Het is een daad van rebellie tegen de eenvormigheid die de wereld langzaam maar zeker opslokt.

Naast onafhankelijke projecten, werkt hij voor verschillende opdrachtgevers. Waaronder: Volcom, Bandcamp, Bonne Suits, VPRO Paradiso, De Volkskrant & De Standaard.

Afgelopen: Fentasy

Afgelopen: Fentasy

July 4, 2022

http://fennajensma.com

Fenna Jensma is fotograaf en collageartiest. In 2018 studeerde ze Cum Laude af aan de fotovakschool in Rotterdam. Wonend in Leiden en werkzaam in verschillende steden, legt ze momenten vast die haar intrigeren. Fotografie geeft haar de mogelijkheid om fantasieën te creëren, te ontdekken of juist te bewaren. Bekijk de expositie Fentasy in VAET van 3 juli tot 12 september 2022.

Afgelopen: Chutney

Afgelopen: Chutney

June 27, 2022

https://www.roemleiden.nl

Stichting ROEM is en multidisciplinair kunstenaarscollectief it Leiden, war jonge creatieven tussen de 18 en 20 jaar werken an een toekomst als professioneel maker.
Stichting ROEM is ontstaan vanuit en gemeenschappelijk uitgangspunt: de noodzaak een beter makers klimaat en een gezamenlijke werkplek in Leiden te realiseren.
Het collectief biedt jonge (ontwikkelende) kunstprofessionals en sterk platform met een hechte groep makers die net alleen een werkplek met elkaar willen delen.

Chutney, ROEM's eerste posterexpositie, is vernoemd naar een zoetzure smaakmaker. Om nét wat extra smaak toe te voegen.

Afgelopen: Faux Show

Afgelopen: Faux Show

June 27, 2022

https://pieterverburgt.nl