KUNST

Nu te zien: EPITOME VAN ALLERHANDE

Nu te zien: EPITOME VAN ALLERHANDE

September 8, 2022

http://bobmollema.nl
OPENINGSBORREL 15 SEPTEMBER OM 20:00 BIJ VOORAF EN TOE. VOORAF DINEREN IS MOGELIJK, RESERVEER DIRECT.

Bob Mollema, Bennekom 1990, werkt als illustrator, kunstenaar en muzikant. Hij werkt vooral aan grote projecten waarin menselijkheid, absurditeit, verlangen en oneerlijkheid centraal staan. Deze elementen vormen een cocktail die resulteert in kritische, soms humoristische, illustraties die aan het denken zetten. Door zijn brede interesses snijdt hij verschillende thema’s aan en maakt ze tot de zijne. Een terugkerend thema is het archaïsche Europa en de manier waarop mensen geestelijk met de natuur omgingen.

Hun manier van leven met de natuur is iets wat hij inspirerend vindt en probeert over te brengen op zijn publiek door middel van zijn kunst. Hij doet dit door de vaak naïeve en pure stijl van de archaïsche volkeren in zijn kunst te verwerken. Hij werkt voornamelijk met grafiet en gum omdat de ruwheid, het toeval, de foutenmarge & het analoge aspect aansluiten bij zijn zoektocht naar puurheid en authenticiteit. Het is een daad van rebellie tegen de eenvormigheid die de wereld langzaam maar zeker opslokt.

Naast onafhankelijke projecten, werkt hij voor verschillende opdrachtgevers. Waaronder: Volcom, Bandcamp, Bonne Suits, VPRO Paradiso, De Volkskrant & De Standaard.

Afgelopen: Fentasy

Afgelopen: Fentasy

July 4, 2022

http://fennajensma.com

Fenna Jensma is fotograaf en collageartiest. In 2018 studeerde ze Cum Laude af aan de fotovakschool in Rotterdam. Wonend in Leiden en werkzaam in verschillende steden, legt ze momenten vast die haar intrigeren. Fotografie geeft haar de mogelijkheid om fantasieën te creëren, te ontdekken of juist te bewaren. Bekijk de expositie Fentasy in VAET van 3 juli tot 12 september 2022.

Afgelopen: Chutney

Afgelopen: Chutney

June 27, 2022

https://www.roemleiden.nl

Stichting ROEM is en multidisciplinair kunstenaarscollectief it Leiden, war jonge creatieven tussen de 18 en 20 jaar werken an een toekomst als professioneel maker.
Stichting ROEM is ontstaan vanuit en gemeenschappelijk uitgangspunt: de noodzaak een beter makers klimaat en een gezamenlijke werkplek in Leiden te realiseren.
Het collectief biedt jonge (ontwikkelende) kunstprofessionals en sterk platform met een hechte groep makers die net alleen een werkplek met elkaar willen delen.

Chutney, ROEM's eerste posterexpositie, is vernoemd naar een zoetzure smaakmaker. Om nét wat extra smaak toe te voegen.

Afgelopen: Faux Show

Afgelopen: Faux Show

June 27, 2022

https://pieterverburgt.nl