KUNST

Bij eet-, drink- en kunstlokaal Vooraf en Toe is er elke drie maanden een nieuwe expositie te zien. Het geëxposeerde werk is gemaakt door uiteenlopende kunstenaars. Van gevestigde illustratoren tot opkomende kunstcollectieven. Bij elke expo organiseren wij een opening waar iedereen welkom is om de taal van kunst, eten en drinken met elkaar te vieren. Houd onze social media of deze kunstpagina in de gaten voor nieuwe exposities of openingsborrels.

Wil je een kunstwerk kopen? Of ben je benieuwd wat de voorwaarden zijn om hier te komen exposeren? Stuur een mailtje en dan zullen wij die zo snel mogelijk beantwoorden. Voor alle kunst gerelateerde vragen kan je een mail sturen naar .
LIMITED EDITION T-SHIRT
AFGELOPEN: Fentasy

AFGELOPEN: Fentasy

http://fennajensma.com

Fenna Jensma, Leiden, 1996. In haar werk legt ze spontane momenten vast die haar intrigeren en werkt ze aan lange termijn projecten. In 2018 studeerde ze Cum Laude af aan de fotovakschool in Rotterdam en datzelfde jaar werd ze Gup New Photography Talent en stond ze op de shortlist van de Keep an Eye Award.

Fotografie geeft haar de mogelijkheid om fantasieën te creëren, te ontdekken of juist te bewaren. In haar lange termijn projecten werkt ze met sociaal maatschappelijke thema’s die ze op een speelse, vrije manier wilt overbrengen. Om de kijker aan te zetten tot reflectie en het starten van een dialoog. Naast fotografie werkt ze ook met archieven en ‘found footage’ en verwerkt ze deze in collages.

Fenna werkt naast haar eigen praktijk in opdracht voor onder andere Trouw, NRC en Follow The Money.

AFGELOPEN: Chutney

AFGELOPEN: Chutney

https://www.roemleiden.nl

ROEM is een hechte groep Leidse makers die niet alleen een werkplek maar ook hun netwerk en kennis graag met elkaar willen delen. Het kunstcollectief bevat jonge makers tussen de 18 en 30 jaar die zichzelf willen ontwikkelen als maker in de artistieke praktijk, maar ook als ondernemer en organisatietalent. Ze zijn gedreven, ambitieus, leergierig en ondernemende jonge mensen die in samenwerking met elkaar in Leiden willen werken.

Chutney, ROEM's eerste posterexpositie, is vernoemd naar een zoetzure smaakmaker. Om nét wat extra smaak toe te voegen.

ROEM is al veel samenwerkingen aangegaan met Leidse instanties zoals Museum de Lakenhal, Hortus Botanicus, Leids Cabaret Festival, Leids Internationaal Film Festival, Universiteit Leiden, Bar Lokaal, Get Lost Festival en LUMC.

AFGELOPEN: Faux Show

AFGELOPEN: Faux Show

https://pieterverburgt.nl

Pieter Verburgt (1988) is een fotograaf wonend in Leiden. Met zijn werkwijze in documentair en commercieel beeld legt hij het liefst “de momenten tussen de foto’s” vast, en hoopt hiermee de afstand tussen de kijker en het onderwerp kleiner/intiemer te maken.

Naast vrij-werk en andere projecten, werkt hij voor verschillende opdrachtgevers zoals:
Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, Red Wing, het Parool, Lampoon Magazine, Linda Magazine, Top Notch Records, e.a.